Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
06.01.2021 23:02 - Церемонията на ваксинацията
Автор: dalida Категория: Регионални   
Прочетен: 1383 Коментари: 4 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                       ДРЕВНА СИМВОЛИКА НАРЕЧЕНА ВАКСИНАЦИЯ
                       ваксинацията - древен печат за приобщаване

В днешно време чрез ваксинацията обществото отново възражда древната символика. Тя играе ролята на свещения печат – знак за „морална правдивост“. Тя е знака на вашата ръка, който удостоверява, че сте част от племето.

Започнала като груба версия на хомеопатията (лекувай подобното с подобно), ваксинацията бързо придобива статута на стражева кула. Тя играе ролята на слаба инжектирана версия на болестта, която би трябвало да ви предпази от действителната болест.

Церемонията на ваксинацията е ритуал който гарантира входа за достъп на детето към живота на племето. След този обред то вече е нещо повече от тяхна рожба. То е член на обществото. Присъединено е към племето. То е собственост на племето. С годините този специален статут трябва да бъде затвърждаван с помощта на допълнителни ваксинации.

В тази връзка някои древни ритуали въплъщавали усещането за опасност. Детето трябвало да измине своя път и да се превърне в истински мъж. То било изпращано да живее самостоятелно в гората за кратък период и трябвало да оцелее. Ваксинацията символизира абсолютно същото, но по един пасивен начин. Инжекцията съдържаща болестотворни вируси, които потенциално могат да нанесат вреда, се трансмутира в предпазен щит. Омаломощените болестотворни вируси се превръщат в „духове-пазители на тялото“. Инжектирането на токсични химикали пък е пряк път към имунитета. Ако детето бъде „повредено“ при този процес родителите и племето считат всичко това за трагичен, но приемлив риск. Защото в крайна сметка племето и селището са предпазени от злите духове (вирусите)


Модерният живот за обикновените консуматори предоставя доста по-малко измерения. Но ваксинацията пробужда спящите спомени за една епоха, когато ритуалът и церемонията били в основата на оцеляването на групата. Никой не можел да избяга от тези моменти. Отказът бил немислим. Оцеляването било ВСИЧКО.

Заповедите били могъщи. На едно дълбоко ниво днешните родители могат да изпитат същата тази мощ.

Лекарят който прави инжекцията разбира се играе ролята на жреца на племето – шаманът-знахар, който се явява пазител на тайните. Той е духовният източник и връзката към „невидимите реалии“, където противопоставящите се сили провеждат своите битки борещи се за върховенство. Без шамана племето би се разпаднало. Шаманът има право да казва и прави всичко.

Той може да лъже, ако лъжата има благородна цел, в резултат на което племето може да стане по-силно. Той може да манипулира езика, истината и различните значения. Той може да превърне деня в нощ. Той може да представя парадокси и противоречия. Никой няма право да оспорва неговата преценка. Лоялността към шамана е абсолютна. Всеки, който се противопоставя, трябва да бъде отлъчен или унищожен.

(Испания прави списъци с всички, които отказват да се ваксинират)



Хората живеещи днес в индустриални и технологични общества са относително безчувствени. Техните опции и избори изглеждат ограничени до определен брой продукти, които могат да си купят. Те копнеят за една неподправеност на живота. Командата за ваксинация веднага се свързва с жлезите, които отделят адреналин и ги отвежда в света на риска и оцеляването. Ритуалът на ваксинацията в комбинация с непрестанните заплахи от нови болести и пандемии пробужда нуждата и чувството, че човек живее в риск за живота си. Модерните родители имат нужда от архетипи и символи, които олицетворяват демоничните сили. Това са вируси като ебола, зика, SARS, свински грип и т.н. Злите духове са невидими. Те могат да атакуват и го правят постоянно.

Подсъзнателно и архетипно „модерната наука на ваксинацията“ представлява една доктрина. Тя на практика се базира на алхимията. Тя действа като магия. Да се противопоставиш на магията е равносилно на това да се опиташ да опровергаеш самата основа на живота в племето.

Погледнато от по-драстична гледна точка – всички, които се бунтуват срещу ваксинацията са приносители на зли духове (вируси). Те са „заразители“. Те разпространяват нечистата сила в племето и в общността. Те са причината за това хората да се разболяват и умират.

Да, знахарят-шаман прави всичко по силите си да предпази хората чрез ваксинацията, но това все пак е война. Няма нищо гарантирано. Злите духове са се наредили в боен ред срещу лечителя на племето. Ние трябва да му помогнем да укрепи своята сила и надмощие...като се подчиняваме.

Всяка вечер на колективните срещи на племето (телевизионните реклами) ни се съобщава за потенциални проблеми, които могат да възникнат при приемане на дадено лекарство. Затова трябва винаги да се консултираме с личния си лекар при индивидуалната му употреба. Резултатът от постоянното слушане на тези предупреждения обаче, е много позитивен за нас. Така ние усещаме опасността, а тя ни кара да се чувстваме живи.



Гласувай:
12


Вълнообразно


1. kvg55 - dalida,
07.01.2021 07:54
Интересна трактовка. Но дали ваксинацията от COVID 19 оставя следа?
цитирай
2. dalida - kvg55, Здравей!
07.01.2021 08:39
Преди време четох една статия за ковид 19, че е в Европа още от 1952 г, но тогава не е била с това име.....а, просто се е наричала свинска или испанска чума. Същите симптоми, същото заболяване и същите смъртни случаи. Така, че този щам ковид не е от сега.
цитирай
3. bojo12345 - Така е.
07.01.2021 16:28
В първобитните племена обаче шаманът е имал страх от наказание на невидимите сили, сегашните шамани - не. Това не е малка разлика. Сега дори не вземат децата без здравен картон в ясли и градини. Да не говорим, че се чака ред за приемане, като че ли ще отива на круиз в Европа безплатно. За училището пък има класиране, което изнервя родителите, а нищо не се знае нито за качествата на учителите и храните, които се купуват за децата. Малко прилича на концлагер или епизод от фантастичен филм.
цитирай
4. dalida - bojo12345 Здравей!
07.01.2021 19:58
То и преди много години децата в детската градина си бяха със здравни картони, говоря за 80-те години и за училищата имаше голямо сито. имаше и с изпити, въпреки високия успех от основното. Та, нещата от 70 и 80-те години са си същите и сега. правилата не са се променили. Дори и да има достатъчно места за всички, пак ще има отсяване, заради тези стари - стари правила от 80-те години.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157250
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031