Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2014 13:07 - Спиралата на Времето
Автор: kapchica1 Категория: Други   
Прочетен: 1870 Коментари: 0 Гласове:
49


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Астрологията и хороскопите са способни да ни дадат не само знания, но и да ни ориентират в характерите на хората, в техните склонности и постъпки, както и да опишат тяхното бъдеще. И за целта не е необходима кой знае каква информация - достатъчно е да се знае годината, месецът, Времето и понякога мястото на раждане.
Съществуват, разбира се, различия и понякога груби несъответствия между хороскопите (в Китай например смятат, че зараждането на новия живот става не в момента на появата на детето на бял свят, а в момента на самото зачеване, където бъдещият човек получава всичко, в това число и душа). Но смисълът на заложената в тях информация работи и определено ние я усвояваме. Можем и да отхвърлим това древно знание с насмешка, без да възприемаме сериозно подобни прогнози. Но е невъзможно да не се съгласим с това, че тези знания създават пространствена спирала на множественото връщане на човека в точката на раждането, в момента, когато с него се случват тайнствени неосъзнати обновления.
Как става това?
Всичко е много просто. Тялото на всеки човек целогодишно поглъща от пространството огромно количество тънка енергия, идентична с неговата собствена енергетика, но все пак с чужд произход, която понякога дори му пречи. И само завършеният цикъл във времето и пространството е способен не само да преобърне оста на планетата или звездите, но и да изземе цялата енергетика на човека и отново да я попълни в същия миг, коригирана и заложена в същия онзи момент на възникването му като живо същество. Как става това?
Всички са чували за т. нар. дежавю, за спиралното развитие на историята, когато събитията, случили се в миналото, се повтарят понякога дори в детайлите си. Същото става с всеки обособен предмет, с всяка еднородност или жив организъм. Самото движение на материята във Вселената, полетата и енергетиката формират предпоставки за създаването на момент на въртене на веществото около своята ос и по орбитите. Самите ние не вършим това, ние сме само неволни спътници и съучастници на планетарния сценарий, когато планетата преминава по съществуващата орбита и за всекиго от нас се осъществява поредното ниво, точка в пространството и времето, когато космическата енергия нахлува у всеки от нас за корекция на съществуването ни.
Има и друг подход, при който всеки индивид (във всеки момент) при желание може да оцени метода на индийските йоги (въртящите се дервиши). Изпълнявайки всеки ден упражнението на въртене около своята ос (при това задължително от ляво на дясно), човек може да постигне интересни резултати. Освен че биополето му се изравнява и дори нараства, настъпват и други промени - организмът се стабилизира. Разбира се, това не става моментално. Благодарение на този метод болестите, които преди началото на заниманията прогресират, след това изчезват. И това не е всичко: след известно време настъпват и забележими други превъплъщения: тялото ви се подмладява, изчезват бръчките по лицето, намаляват и дори напълно изчезват белите коси, целият организъм се възражда. Това е пример, който показва, че засега знаем все още твърде малко. Но сравнението във взаимодействията навежда на мисълта, че колкото по-голяма част от пространството и материята (а в дадения случай човекът) биват затворени, толкова по-голяма част от енергията (ограничена от плоскостта на затвореното пространство) взема участие в тези преобразувания.
Излиза, че когато повтарящите се нелепости, съвпадения, случайни на пръв поглед и необясними от науката факти станат прекалено много, това вече не е дреболия, а закономерност, макар и не докрай осъзната. Как става преходът от неопределеното към непонятното? Ако засега е все още невъзможно да бъдат разбрани структурите на пространството с помощта на логиката, то е необходимо към такива проблеми да се подхожда с помощта на опита.
Гравитация, полета, енергия, материя, а и самото време - всичко това са атрибути на Вселената, които ние, в желанието си да опознаем, сме разделили. В действителност това е кълбо от същности в безброй пропорции, които все още не сме изучили. Уви, сложно е за разбиране, когато пропорциите между веществото, полето и енергията, вече са поставени за всеки елемент в нашия свят.
Времето е изкуствено създаден елемент, но зависимостта му от материята, енергията и полетата все пак се проследява. Всяко ниво на планетата или звездата оставя в пространството отпечатък от информация, която всъщност се отразява в полетата. А силовите магнитни полета, които имат слоеста структура, притежават и „външно далечно действие", което се проявява практически мигновено на безумно далечни разстояния и превишава скоростта на светлината няколко пъти...


imageГласувай:
50
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kapchica1
Категория: Други
Прочетен: 278093
Постинги: 61
Коментари: 165
Гласове: 2433
Архив
Календар
«  Януари, 2021  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031