Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2014 22:27 - Преди 8 хил. години цивилизацията в древна Варна е ползвала мистериозни технологии
Автор: kapchica1 Категория: Други   
Прочетен: 7759 Коментари: 5 Гласове:
50


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Археологът Валери Кинов от години се занимава със загадките около Аладжа манастир. Снимка: 168chasa.bg
http://svetovnizagadki.com

Пълна мистерия е как е ставало снаждането на единзлатен лист с друг при това без да личи. Шефовете могат да се видят само под микроскоп.

„Това е била една изключително загадъчна цивилизация. Има едни биконични гривни, които не са ляти като цяло, а са изковавани като лист, който е снаждан с изчукване. Така единият слой прониква в другия слой – разказа пред „168 часа“ историкът от Варненския музей Валери Кинов. – Моето мнение е, че това е ставало на молекулярно ниво, защото снадката и шевът не се виждат. Трябва да го гледаш на микроскоп, за да го видиш.“

Според него златото е много чиста проба и затова е било изключително трудно за обработка.

„Откривателят на Варненския некропол, моят приятел, покойният Иван Иванов ми каза, че за някои от предметите е викал 13 отлични златари – допълни Кинов. – Идеята му била да установят дали могат да постигнат това ниво на изработка. Само двама са казали, че могат да го направят. Това е изключително трудно, защото златото е почти 24 карата и е много меко.“

Другата технология, която предизвиква недоумението на учените са мънистата от червен планински кристал.

„Той е изключително твърд – казва Кинов. – Освен че са шлифовани, десетки стотици мъниста са и пробити.“


Според него версията, че древните са го правили с медна игла като са въртели мънистото в пясък, не издържа.

„Това означава, че цялото племе, за да пробие не десетки стотици такива дупки, а само сто, е трябвало по цял ден да пробива дупки – казва Кинов. – На смени. То не е трябвало да се грижи нито за храна, нито за лов, за нищо.“

image

Учените до днес не могат да установят как са пробивани дупки в планинския кристал. Снимка: 168chasa.bg

Според него това означава, че цивилизацията „Варна“ е имала други технологи за да пробие планинския кристал, с които съвременната наука все още не е наясно.

„Далеч съм от мисълта, че са познавали лазерни технологии, но при всички случаи не са въртели денонощно мънистата в пясък, за да може в един момент да ги пробият“, казва Кинов.

Учените и до днес продължават да изследват технологиите и свастиката от глинената чиния със златно покритие.

„Свастиката е на соларен символ, срещан в неолита – казва Кинов. – Много странен знак, може и да е на 9 хил години. Някои го свързват с двете пръчки, с които доскоро се смяташе, че е открит огъня. По научен път доказахме, че това е ставало когато лък се завърта с корда, прави се нещо като първобитен стан, след което се завърта една пръчка и тя разпалва огъня.“ Кинов посочи че след като експериментът е направен, той е показан и в учебния музей.
Предметите показват, че тази свастика има различно движение – в някои случаи се знакът се движи наляво, в други надясно.

„В източните религии се говори, че зависи от посоката, в която се върти свастиката. В едната е позитивната сила, а в другата – тъмната. Неслучайно Хитлер избира тъмната. Самата свастика символизира въртенето на галактиката,“ казва Кинов.

Той е убеден, че древните са били наясно с движението на небесните тела. В пещера във Франция има стенописи на 40 хил. години, на чийто таван е изрисувано цялото съзвездие от онова време.

image

Шев може да се види само под микроскоп. Въпреки това учените изключват изработката да е ставала с молекулярни технологии. Снимка: 168chasa.bg

„Има загадки, които съвременната наука не може да обясни. Tрябва да се простим с мисленето си, че онези, които не са имали коли, са по-тъпи от нас, много често ние сме на по-ниско ниво от тях“, казват археолози.

В артефактите се откриват и предмети от метал, който е смес между злато и сребро. В природата се намира изключително рядко.

Предизвикателство пред учените е да установят как древните са знаели къде какви камъни да копаят, как да ги разтопят, за да извлекат тези ценни метали от тях. Според проф. Иван Маразов жреците са притежавали тайното знание, което се е предавало по наследство. Само ограничена загадъчна каста е знаела как да обработва рудата, за да я трансформира в ценен метал.

 

Древно съкровище скрито под Аладжа манастир

Валери Кинов от 20 години проучва легендите за Аладжа манастир, недалеч от Варненския некропол. Братя Шкорпил пишат, че там са заровени несметните съкровища на Аладжа манастир и на още 12 манастира.

„Те били скрити там заради турските нашествия“, казва историкът. Според него е естествено за такова място под покровителството на боговете в трудни времена хората да крият най-ценните си неща.

„Така те ще бъдат съхранени от боговете и предпазени от разграбване – казва Кинов. – Оттам започна и моят интерес към тези легенди.“

Досега учените нямат яснота точно къде са тези лабиринти. Самият манастир е построен върху огромна скала.
Затова той се е заел с амбициозната задача древните тайни, до които се докосва, да представи в комикс. Главен герой в него е мистичният покровител на Аладжа манастир Рим Папа.

Според легендите той живее от хиляди години в подземията под манастира. Събужда се веднъж в годината, напролет и тръгва из околността. На всеки срещнат той задавал няколко въпроса: „Има ли още пръчки за каране на коне? Жените раждат ли още? Кравите телят ли се?“ Когато му казвали, че това го има, покровителят на манастира казвал: „Има още време.“ След това той отново потъвал в подземните лабиринти.

Кръстници на манастира стават гагаузите, които са християни, но говорят турски.
„Вероятно именно те пренасят легендата във времето“, допуска Кинов.





Гласувай:
50



1. truthful - Още по-интересното е в разкопките ...
19.08.2014 22:49
Още по-интересното е в разкопките около Варна за това време са намерените бижута от нефрит - един доста твърд минерал. В едно от тях със закъснение се установява, че е пробито и в него има отвор с диаметър 2 мм, в който е набит златен цилиндър с дебелина на стената няколко хилядни от мм и то безконечен цилиндър. Това нещо и до днес НЯМА КОЙ ДА ГО НАПРАВИ НА ЗЕМЯТА!
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ за нефрита
Нефритът е най-жилавият естествен материал, който човек познава. Пословичен е примерът, привеждан от съветския минералог академик Ферсман: при опит за разбиване с парен чук на валун от Саянски нефрит поставен върху наковалня, чукът се пръсва на парчета, а валунът остава непокътнат. За разтрошаването на гранита е достатъчно налягане от 1 до 2,5 тона на квадратен сантиметър, докато за нефрита са необходими 5 до 7 тона.
цитирай
2. serjo - Не съществува проблем за пробив...
20.08.2014 21:11
Не съществува проблем за пробиването на малък отвор в кварц и нефрит и всеки друг твърд минерал,знам го от личен опит,основния проблем е с флуида,има и други ...но този е най-важния...за себе си съм изучавал древните технологии,разбрах ,че това са много наблюдателни и интелигентни хора ,причината за това е ,че нямат енергия ,използват принципа на концентрацията ,,върху върха '' ,режещия връх е с пъти по добър от нашите подобни ,въпреки ,че е от обикновени природни материали.Да речем медта е изключителен технологичен материал ,когато са и създадени условия за това ,въртеливото движение само по себе си е технологичност особено ако то е импулсно ,мисля ,че съвременните инженери са скъсали със свободния експеримент ,четат учебниците си и ги приемат за константа.На древния човек трябва да се гледа по много сложен начин и най-вече, че е поставен в много сложна ситуация ,залога на ситуацията е живота.
цитирай
3. truthful - Съвременните хора обработват г...
20.08.2014 22:19
Съвременните хора обработват гранит, но ... не могат да направят саркофага на Хеопс, нито пък да вдигнат голям гранитен блок от порядъка на 60-100 тона на височина 100 м и на всичкото отгоре да го сложат там където му е мястото, и над него да има поставени още стотици хиляди тонове камъни. А и да не забравяме, че това нещо не е мръднало 5 000 години. Може би древните са го направили, непознавайки тока, двигателите, твърдосплавните инструменти и виж ти какви неща са направили!? Голяма работа са били, пък ние съвременните хора може само да гледаме какво са правили.
цитирай
4. serjo - За себе си съм установил, че гранита ...
20.08.2014 23:34
За себе си съм установил,че гранита става мек като мрамор при определени условия,още нещо много интересно,в Египет няма обработен мрамор,има варовик,чудесно обработен,причината според мен е в употребявания флуид,мрамора въпреки,че е мек е сложен материал,гръцките и римските мраморни скулптури имат една прекрасна мекота ,без ръбатости,достигат го с един инструмент който сега го няма ,само с един поглед мога да установя дали скулптура представяна за древна е автентична ,виждам мрамори в европейски и американски галерии за които искат фантастични цени,те просто са съвременни имитации,друго съвременно вярване е ,че нещо меко не може да обработва нещо твърдо,самородното желязо е 5та степен по таблицата на моос ,но обработва гранита при определени условия и то с неподозирана лекота,на практика то отдава енергията си на гранита при лек удар и обратното ,ако с нещо твърдо се удря ,гранита не приема енергията ,става отблъскване на енергийните импулси,съвременните технологии се основават на преразход на енергия,навсякъде около нас е това ....През 70години на 20 век има експерименти за обработка на гранит с диоритови камъни ,според мен е пълна глупост ,гранита не поема енергията от диорита ,двата материала се отблъскват.Позволих си да пиша върху темата защото имам многобройни изследвания ,скулптор съм и винаги ме е занимавала технологията при обработката на материалите в древността ,дори скулптирането с глина са познавали до безкрайност ,използвали са многобройни трикове за да направят процеса много бърз ,,десетки пъти по-бърз от нас''
цитирай
5. truthful - В пирамидата на Хефрен сина на Хеопс ...
24.08.2014 21:52
В пирамидата на Хефрен сина на Хеопс учения Арфалерз установява, че саркофазите на мумиите са с 500 години по-стари от тях. Той не повярвал и сменил 30 тона апаратура - резултатът бил същия. Тогава той открива, че огромната маса над 2 милиона куб. м е с такава конструкция, че излъчва "зелен лъч".
Във филма The Secret KGB UFO Files може да се види как построяването на пирамидите е предвидено преди повече от 10 000 години и мумия висока 2,2 м с остра брада. В други филми за пирамиди могат да се видят гранитни саркофази по 100 тона с капаци от гранит по 20 и повече тона всеки, които трудно могат да се вкарат в подземия и да се поставят.
Около Хеопсовата и други пирамиди ясно се виждат следи по каменните блокове на режещите инструменти, прави ъгли, гладки повърхности - ето тук http://danielofdoria.whynotnews.eu/, както и много неща свързани с UFO.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kapchica1
Категория: Други
Прочетен: 362549
Постинги: 61
Коментари: 165
Гласове: 2433
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031