Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2013 21:46 - Походът на "калинките" в Оряхово - продължението
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 3604 Коментари: 7 Гласове:
21

Последна промяна: 11.06.2013 20:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Както читателите на блога ми знаят на 30.05.2013 година се проведе поредното заседание на Общински съвет гр.Оряхово.
В първа точка от дневния ред кметът на община Оряхово с явно зачервени от дърпане уши заради тоталната загуба на изборите в община Оряхово, с треперещ гласец обяви, че всъщност неговата партия е спечелила изборите в Оряхово. Това, разбира се типично по мутро-милиционерски маниер беше опит за манипулация на гражданите на община Оряхово, които добре знаят, че изборите в нашата община бяха спечелени от БСП и то доста убедително. Лицето-кмет в изказването си нарече един от крупните инвеститори в общината с термина "олигархична група". Всичко това по повод на фактът, че "Фериботен комплекс"  АД не се примири с откровено тъпите идеи на този корифей на земеделско-икономическата мисъл и обжалва безумната му инициатива да събира допълнителни такси за ПРЕМИНАВАНЕ ПО ПЪТИЩА ОТ РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА! В по-долу публикувания клип можете да чуете думите му.

На заседанието беше сменен и Председателят на Общинския съвет, като основното "обвинение" спрямо него беше "неспазване на правилника за работа на Общинския съвет". Разбира се водещата заседанието г-жа Велчева-Кушева направи фрапиращи нарушения, които по моето скромно мнение превърнаха заседанието в нелегитимно. Ето какво казва Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация  за бюлетината за избор на Председател на общински съвет: Чл.12 (1) Изборът на председател се извършва с бюлетини по утвърдения образец с имената на издигнатите кандидати.
Ето пък какво е записано в протокол № 33/30.05.2013 година на Общински съвет гр.Оряхово:
Временната комисия одобри образец на бюлетина, върху която са изписани имената на всички общински съветници и проведе процедурата за тайно гласуване за избор на Председател на Общински съвет Оряхово, което бе отразено в протокол.
ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ПРИ ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ДА БЪДАТ ВПИСАНИ ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ ОТГОВАРЯЩИ НА УСЛОВИЯТА ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ДА ИЗБИРАМЕ ОТ ТЯХ :)))
За "калинките" в Оряхово обаче всичко е възможно. Трябва да отбележим, че всичко ТОВА СЕ СЛУЧВА ПРЕД ПОГЛЕДА НА АДВОКАТ ЛЮДМИЛА ВЕЛЧЕВА-КУШЕВА, КОЯТО ВОДЕШЕ ЗАСЕДАНИЕТО И БИ ТРЯБВАЛО СТРИКТНО ДА СПАЗВА ПРАВИЛНИКА!
Да се смееш ли...да плачеш ли...
Грубите нарушения на Правилника продължиха. След избора на новият председател той заяви, че не "бил ся подходящо настроен за това" в момента да води заседанието. Корифеят на юридическата мисъл г-жа Велчева-Кушева пък веднага цитира чл.71, ал.3 от  Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация който "давал възможност на Председателя да определи, кой от двамата зам.председатели да го замества". Нека да прочетем чл.71, ал.3:
Чл.71 (1) Заседанията на общинския съвет се откриват и ръководят от председате­ля на общинския съвет. (2) При отсъствие на председателя на общинския съвет, заседанията се отк­риват и ръководят от заместник-председател .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     (3) При повече от един заместник-председател председателят определя за­местващия го заместник- председател.
Нека да прочетем и какво казва ЗМСМА:
Чл. 24. (Изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г.)
(4) (Предишна ал. 2, доп. - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г.) При предсрочно прекратяване на правомощията на председателя, при негово отсъствие, както и при обсъждане на дейността му, заседанието на съвета се председателства от избран съветник или от заместник-председател, ако има избран такъв.

Както всички могат да видят председателят нито е подал оставка, нито отсъства, нито се обсъжда дейноста му. Напротив, той седи на председателското място и дори участва в гласуването! ВЪПРЕКИ ТОВА В ГРУБО НАРУШЕНИЕ КАКТО НА ПРАВИЛНИКА, ТАКА И НА ЗМСМА ЗАСЕДАНИЕТО СЕ РЪКОВОДИ ОТ Г-ЖА ВЕЛЧЕВА-КУШЕВА, КОЯТО КАТО ДИПЛОМИРАН ЮРИСТ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЛУЖИ ЗА ПРИМЕР ПРИ СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ!

КАКВО ДА СЕ ПРАВИ. "КАЛИНКИТЕ" ОТ ОРЯХОВО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗАХА, ЧЕ ЗАКОНЪТ Е ВРАТА В ПОЛЕТО И ЗА МУТРО-МИЛИЦИОНЕРИТЕ ТОЙ НА ВАЖИ!

За да не съм голословен по-долу представям откъси от заседанието. В следващи постинги ще представя нови видеодоказателства за грубото нарушаване на Правилника на същото заседание.
 








Гласувай:
21



1. vra4anin - Петранов, препоръчвам ти да идеш ...
10.06.2013 22:33
Петранов,препоръчвам ти да идеш някога в съда и да видиш как се справя така наречената адвокатка Велчева-Кушева.След това преживяване вече няма да бъдеш изненадан от нищо и ще се увериш че за простотията няма граници.
цитирай
2. vagoro - Специален поздрав за юриската К...
10.06.2013 23:09
Специален поздрав за юриската Кушева - http://www.youtube.com/watch?v=I75nnfB3hek&feature=player_detailpage
цитирай
3. petranov - Заплахите на самозабравилите се...
11.06.2013 10:05
Днес, 11.06.2013 година точно в 8:53 часа получих обаждане на служебния си мобилен телефон. Съпругата ми, като е помислила, че това е някаква аларма отказала обаждането. Проверих и ведях, че съм бил търсен от г-жа Велчева-Кушева и върнах обаждането. От нейна страна последваха заплахи, цитирам: "Ако видя още една дума за мен в скапания ти блог, няма да си намериш място в града". Разбира се аз пет пари не давам за такива празни заплахи, но по навик записах разговора и първата ми мисъл беше да се обадя в полицията и да се оплача от това, че съм заплашван от една самозабравила се жена. След кратък размисъл реших, че не си струва. Заплахите не предизвикаха у мен нито страх, нито притеснение, а единствено насмешка. Не виждам от какво се е почувствала обидена госпожата, след като в постинга по-горе аз цитирам само неопровержими факти, които дори са излъчени по РАВА ТВ. Явно напоследък представителите на една "партия" са много изнервени, след като започнаха дори един други да се топят и да си търсят сметка за това и онова. Зам.председателката на Общински съвет гр.Оряхово и председател на бюджетната комисия трябва да е наясно, че след като е публична личност, трябва да е готова да бъде критикувана. Свободата на словото явно обаче не е на почит у тази представителка на европейски развитите българи. Какво да се прави - разни хора, разни идеали е казал много по-умен от нас човек!
цитирай
4. oryah - Ники дай я под съд тая куха лейка. ...
11.06.2013 14:28
Ники дай я под съд тая куха лейка.Време е да се покаже на тия използвачи къде им е мястото.Информирай медиите за заплахата.Тия мутри верно забравиха откъде идват.
цитирай
5. lesoveck - Оставете я тая Велчева ли е Кушлева ...
11.06.2013 15:22
Оставете я тая Велчева ли е Кушлева ли е.Всички я знаем нея какво представлява.По-добре да се вдигнем и да изгоним чучелото дето ни натресоха за кмет докато не е разсипал съвсем Оряхово.
цитирай
6. georgimet - Браво :)
11.06.2013 15:49
Поздравявам ви, че пишете за тези неща. Тези престъпници и слугите им се боят само от едно нещо в момента - да не се разчуе. Продължавайте :)
цитирай
7. petranov - Поздравявам ви, че пишете за тези ...
11.06.2013 20:10
georgimet написа:
Поздравявам ви, че пишете за тези неща. Тези престъпници и слугите им се боят само от едно нещо в момента - да не се разчуе. Продължавайте :)

Благодаря Ви за добрите думи. Въпреки опитите да бъде спрян блога ми и зплахите от разни хормонално науравновесени особи аз нямам никакво намерение да спра да публикувам информация за пълната управленска некомпетентност и газенето на правилници и закони от страна на тази мутро-милиционерска групировка.

Използвам случая отново да апелирам към читателите на блога ми да не употребяват обидни думи и недоказани твърдения по отношение на трети лица. Има много по-рафинирани начини да изразим отношението си към тях. Благодаря предварително на всички!
цитирай
8. nikolaycska - Всички гейберасти и лефскари - на сметището в Сараево!
12.06.2013 23:36
Уважаеми сенатор Петранов,

в момент, когато мафиотската пост-комунистическа креатура геЙрб, бащицата им Тиква и тяхното безценно ромско чадо лефски подуене се гърчат в предсмъртни конвулсии, нека да извикаме свободно: Да живей свободна България и четвъртит Стоичков кур за лефски! Иде ред и на селанофските гейберасти!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5807533
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930