Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2014 13:22 - Местоположение и карти на Атлантида
Автор: kapchica1 Категория: Други   
Прочетен: 5338 Коментари: 6 Гласове:
54


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

През 1665г. немският свещенник-йезуит Атанасиус Кирхер публикувал книга, включваща репродукция на древна Египетска карта на Атлантида. Картата била изнесена от Египет от римляните, вероятно след падането на Клеопатра от власт в 30г. Пр. н.е. Атанасиус Кирхер е е бил човек, когото сравнявали с Леонардо да Винчи и запознанството с неговата работа винаги е интересно и полезно....



image

Картата на Атлантида от книгата на Кирхер –1665г

Надписи на картата: Америка, Атлантически океан, Атлантида, Африка, Испания
Надписа в ъгъла на картата в превод от латински означавва: Атлантида, сега е под водата, според вярванията на египтяните и описанието на Платон.

На главния остров на Атлантида е нарисувана стрелка в кръг (компас), указваща севера. Египтяните смятали, че юг, а не север се намира отгоре. Това имало смисъл, т.к това била посоката, откъдето тече Нил. А тъй като Нил бил твърде важен за тях, неговия извор трябвало да се намира в в горния край. Картата на Кирхер приема Египетската концепция – „юг- горе”, както е направено изображението на компаса, сочещ надолу.
За да възстановим обичайния за нас вид – „севера – горе” , картата е обърната на 180 градуса.

Карти на Атлантида

Сега ще видите една истинска карта на Атлантида. Това е математически модел, който позволява да се разглежда от всички страни, направен по данни оставени ни от Великата цивилизация.

 image

   

Това изображение дава достатъчно точна и пълна информация за търсенето на изгубената земя и нашата история. Островите са разположени по линията североизток-югозапад. Най-големия остров Посейда е доста дълъг. Наличните данни дават основание да се предположи, че дължината му е над 2000 км. Това съотвтства и на описанието на Платон.
За съжаление точния мащаб на изображението не е известен.
Нивото на водата е приблизително, т.к. не е известно колко точно е било тогава. Ако нивото и е по-ниско, то 3-те острова ще се слеят в един с пръстеновидна структура.
Математическия модел позволява да се погледне Атлантида от всички страни.

Ето как би изглеждала тя за мореплавателите, плаващи към нея от североизток.

    image

Това е изглед от най-тясната и страна. Отляво е големия остров, отдясно 2, по-малки. На големия остров се вижда голяма планинска верига, зад която се намира долината, описана от Платон.
А случайно да сте виждали нещо подобно на този релеф?

Големите пирамиди на Египет със своя вид приличат точно на планините на Атлантида и навярно това не е случайна прилика. А и пирамидите също са разположени на линията – североизток-югозапад. Доста съвпадения…

image

Платон дава доста подробно описание на главния град на Атлантида:
...този хълм, на който тя(Клейто) живеела, той (Посейдон) укрепява в окръжност, отделяйки го от острова , ограждайки го последователно с редуващи се 3 водни пръстена и 2 земни вала, с увеличаващ се диаметър, разположени на равни разстояния един от друг.
...Най-напред те прехвърлили мостове през водните пръстени, обкръжаващи древния град, построили пътища в столицата и извън нея.
...От морето направили канал - 3 плетера широк и 100 фута дълбок, който навлизал на вътре в острова на 50 стадия и достигал до външния воден пръстен.
....Най-големия воден пръстен, с който непосредствено се свързва морето бил широк 3 стадия. Следващия го земен вал бил също толкова широк. Съответно следващите воден пръстен и земен вал били широки по 2 стадия, а най-вътрешния воден пръстен, опасващ острова в средата, бил широк 1 стадий.
Островът, на който бил двореца бил 5 стадия в диаметър; този остров, а също така земните валове и мостовете, широки по 1 плетер,били опасани от каменни стени.
Тази част от острова била обърната на юг, а от север била заградена от планини.
* плетер =1/6 част от стадия, т. е. около 32 м

Няма нужда да цитираме Платон изцяло, достатъчно е да кажем, че това негово описание позволява доста точно да се нарисува в основни линии столицата на Атлантида и обкръжаващата я местност. Тази рисунка, направена от Р. Авотин, е публикувана толкова много пъти в различни издания, че вече е направо класика.

image

А сега погледнете тези развалини на действително съществуващ древен архитектурен комплекс:

image

Тази фотография е на Муиупарка. Ако се вгледаме внимателно, ще установим че архитектурната планировка и даже околната местност съответства на описанието на Платон.
Невероятният Саксауман е разположен на 5 мили северно от Куско, древната столица на инките, изградена на 3360м. надморска височина в Андите. В сърцето на Саксауман се намира Муиупарка -„Енергиен вихър”, където древните инки извършвали специални ритуали.
Удивителен е факта, че в най-високата точка на гр. Куско, сред огромните каменни древни съоръжения откриваме вкаменелости от морски раковини.
Очевидна е е еднаквата архитектурна планировка на 2-те места.
Сравнявайки описанието на Платон, рисунката на Авотин и снимката на Муиупарка, можем да предположим , че или строителите на Муиупарка са учили своето изкуство в Атлантида, или Платон е бил в Южна Америка, или........

fenomenibg.com



Гласувай:
54



1. estirbg - Или архитектът е един и същ
21.04.2014 17:14
и това е...Луцифер с неговата армия от паднали ангели, изхвърлени от небесата, тук на земята.
Вече открихме кой е бил богът - архитект на маите - Луцифер.
И щом той е "пипал" в Саксауман, няма как да не е оставил подобен проект и на други кътчета от земята.
По майсторлъка може да се посочи майстора, така че никак не е трудно да го назовем с точност.
За тези, които не знаят как разобличихме богът на маите - Луцифер, ето информация:
http://estirbg.blog.bg/history/2012/12/09/zagadkite-na-maite-ruhnaha-21-12-2012-g-oznachava.1029020
цитирай
2. estirbg - Впрочем
21.04.2014 18:17
силно се съмнявам, че Атлантида е съществувала.
Картите били предоставени от немски свещеник-йезуит (надявам се да знаете чия църква е римо-католическата). Затова определено мисля, че са фалшификати.
Имам силните подозрения, от това което знам за Платон, че той е "говорител" и поставено лице на падналия-ангел, хроникьор-фалшификатор на древната история. Между истинни нявгашни събития ни е пробутвал измамни или несъществуващи с цел заблуждение на следващите поколения.
А "пласирането" на Атлантида има цел. Помислете и сами ще я откриете.
цитирай
3. igorivanov - не съм съгласен
21.04.2014 19:00
Не съм много съгласен да се приписва всичко на Луцифер, Естир. Както и обявяването за фалшификация на всичко извън схващането на дадена секта и нейните вярвания. Аз сачия иначе силно симпатизирам на подобна на твоята деноминационна група християни.
цитирай
4. estirbg - Ок,
21.04.2014 20:04
щом си християнин как би обяснил идентичността на описанието на Платон с фотографията на Муиупарка?
Ако беше прочел оставения от мен линк за присъствието на самия Луцифер при маите, инките и всички древни народи би се усъмнил от информацията, която ни поднася посочения йезуит. Да не говорим, че точно католически свещеници са опитвали да замажат истината при пристигането в свещената земя на маите, като са преиначили преданията им и са обявили, че Исус е бил при тях, а не "утринната звезда, Зорницата", както сам се е идентифицирал Луцифер пред местното население.
Да, трудно е човек да повярва и разбираемо и обяснимо е твоето несъгласие, а и аз доста се бавя с постинга си, с който ще ви убедя, какви
ги е вършил Луцифер в древността - едва тогава ще разберете, че не говоря празни приказки.
Нима намерените евангелия на Юда, Мария Магдалена или Тома са истинни?
Значи ли, че като са древни, са автентични и че още от ранни времена сатана не е работил активно, за да дискредитира личността на Спасителя,
така че бъдещите поколения да не Му се доверят?
Само това ли? Толкова лъжи е скроил Луцифер в историята, особено в древната, че тя изцяло трябва да се пренапише, но това ще се случи официално едва при идването на Истинския Исус.
Всички заровени археологически непонятни артефакти, вкл. и мита за Атлантида ще бъдат използвани за заблуда на човечеството при предстоящото идване на псевдоисуа (Луцифер)
цитирай
5. estirbg - Нали точно това обясних по-горе
22.04.2014 00:27
Това, че съществуват не значи, че са истинни.
Това че са древни, също не означава, че отразяват истината, още повече,че информацията е взета от древноегипетски източник, а Шумер и Египет са исторически компроментирани, както и други източни народи, но друг път ще говоря за това...
цитирай
6. marknatan - Пропуснал си едно от най-вероят...
22.04.2014 08:16
Пропуснал си едно от най-вероятните места за Атлантида и това е съвременния гр. Керч.

В добавка на изумителните прилики м/у описанието на Атлантида и установеното при арх разкопки от този регион е и легендата за амфибийното същество, майката от Атлантида, която е дало рода на Скитите. След потъването на "кораба майка" Атлантида земноводните и обитатели се разпръскват и основат подобни на първообраза и индентични градове, напр. на брега на Мексиканския залив, дн, Тексас, зап бряг на Иберийsкия п-в, споменатия Керч , където са налични градове отговарящи на описанието на Атлантида.

Съществува и хипотезата, че и пловдив няког е бил едноот поселенията на Атлантида,
В Пловдив имало постройки от цивилизацията на Атлантида :
" Проф. Мулдашев: В Пловдив има постройки от цивилизацията на Атлантида" в.”24 часа”, и др.под.

Даже и едно пророчество разказва за това:

На Джендем тепе баш на върха
имало някога каменна плоча
Тук потъна Атлантида,пишело
Гръците и нея уткраднале
Ма ти сигурен ли си,
че гръците са я уткраднале
попитал един филибарец
друг за плочата от Атлантида
Па ти не видиш ли,че я няма
отвърнал възмутено първия
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kapchica1
Категория: Други
Прочетен: 362552
Постинги: 61
Коментари: 165
Гласове: 2433
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031