Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2014 12:44 - Дърветата - наши помощници и приятели.
Автор: kapchica1 Категория: Други   
Прочетен: 2562 Коментари: 2 Гласове:
39


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Енергия от Космоса

   “Дървото представлява идеалния тип растение; то показва влиянието на планетите, елементите, Духовния свят и на Великия Аркан, който е огън и светлина, гняв и любов, като словото изреченo от Вечния Отец," – пише известния френски окултист Пол Седир.

   А ето и съвет на докторa на медицинските науки, народен лечител Джордж Левинсън: "Отивайки към дървото, трябва да си поставите за задача да попълните запасите си от биоенергия или да възстановите енергийния баланс. Поставете дланта на ръката си върху ствола и се отпуснете. Съсредоточете се върху ръцете. Представете си енергията на дървото как минава през дланта към тялото ви. Ако сте уморени, ако смятате, че имате нужда от повече енергия, представете си, че от космоса към дървото е насочен голям енергиен поток и после този поток преминава в тялото ви. Резултатът ще бъде значително подобрение на самочувствието. “

               Брезата - бяла приятелка

image


   Терапевтичните свойства на дърветата отдавна са известни. Като растителен материал медицината използва плодовете, пъпките, кората. Но това не е всичко. Както бе посочено по-горе и дърветата сами по себе си могат да имат положително въздействие върху хората.

   Преди да поискате помощ от някое дърво, опитайте се да го почувствате. Поставете дланта на ръката си върху ствола. Почувствайте приятна топлота - така дървото "приема" вас и желае да сподели своята енергия. Ако "отблъсне" или "остане безразлично", може би не е дървото, от което имате нужда сега.

   Смята се, че брезата е в състояние да предпази от зло. Ако докосвате леко болен човек с брезова пръчка, можете да сложите край на болестта му. Ако искате да спасите семейството си от бедност посадете в непосредствена близост до къщата бреза: според легендата, в клоновете на брезите почиват духовете на предците , те стават защитници на вашия дом.

                Дъбът обича силните духом

   Прекрасен енергиен донор е дъба. Той ще сподели с вас дълъг живот, ще ви дава сила на волята. Между другото, великото дърво, на чиито клони според легендата се е държала Вселената до създаването на света – това е именно дъба.

image


   Ако трябва да се отговори на мъчителен въпрос - потърсете бор или орех, стойте близо до тях - ще дойде и вашия отговор. Между другото, нашите предци са вярвали, че ако обграждате къщата по периметъра на ореховите прътове, вътре не може да проникне злото.

image


   Младите момичета, които мечтаят за любов, могат да поискат помощ от ябълково дърво. Но ябълката е дърво капризно, трябва да й се дават подаръци - например, да окачите на клон сребърно звънче, може и украшение, изработено от естествени камъни. Този подарък не може да се вземе, иначе дървото ще се обиди.



                        Опазвания

   Хвойната и смърча могат да се справят с депресия, нервност, натрапчиви страхове.

image


   Двойка , желаеща раждане на дете трябва да потърси помощта на акацията.

image


   Брезов прът под леглото или под възглавницата ще доведе до дълголетие.
   Носете парче от трепетлика - то защитава от енергийни вампири, стабилизира кръвното налягане.

image


   Парченца от глог ще ви пазят от “зли очи”. Върбови клонки в къщата предпазват семейството от болести.

image


   Но най-добрият талисман ще е дърво, посадено от ръцете ви. То никога не ще ви откаже помощ и всички ваши грижи ще се обърнат в добро.



Гласувай:
40



1. kostadin - Без растенията нямаше да ни има и ...
20.03.2014 16:13
Без растенията нямаше да ни има и нас.
Мисля си ,че ние не разбираме същността на растителната цивилизация
цитирай
2. precoria - Прекрасен постинг!
20.03.2014 23:33
Нали- изправен и разпънал ръце в страни -човекът наподобява дърво.
Четох с удоволствие.Благодаря ви.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kapchica1
Категория: Други
Прочетен: 362603
Постинги: 61
Коментари: 165
Гласове: 2433
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031