Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2014 11:26 - Седемте рилски езера.
Автор: kapchica1 Категория: Други   
Прочетен: 8681 Коментари: 2 Гласове:
46


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Първото езеро е „Долното”, наречено езотеричната литература „Махарзи” – голямата почивка. То е огледален образ на материалния или физически свят. Закалява душата на човека, прави го търпелив, силен и правдив. Излъчва енергия, която дава сили не само на българите, но и на всеки човек на планетата, да изтърпи изпитанията, несгодите и страданията. То е информационна банка на и съдържа цялата информация на човечеството от неговото зараждане до сега. Знаем, че след абсолютния кристал, най-голяма информация може да поеме водата – сгъстената светлина.
Второто езеро е „Рибното”. В езотеричната литература, познато с името „Елбур”, което означава Божествения и Силния. Каква е неговата функция. То дава смирение и превръща твърдото в меко, грубото в нежно, студенината в сърдечна топлота. То обединява хората и ги води по Пътя на мира, съгласието, и компромиса. Езерото е също една информационна банка.
Третото езеро е „Трилистника”. Така е наречено от хората., защото има форма на трилистна детелина. Езотериката го нарича „Балдер-Дару”, което означава „Онзи Великият, който раздава Даровете.” Това езеро е носител на помъдряването, проглеждането и събуждането на съзнанието. Отразява Висшия астрал у човека. То е третото стъпало на духовното израстване на земния жител. То е езерото на Истината и Мъдростта, защото винаги представя нещата такива, каквито са. То е и едно от най-големите носители на земна информация. В него са закодирани данните за обитателите на планетата земя. Тук човек може да повиши вибрациите на своята енергетика до първа степен.
Четвъртото езеро се нарича „Близнака”. То се състои от външен и вътрешен близнак  В езотеричните книги е записано като „Ио Колнар”. Ио – ядрото, изворът, онова, което ражда, буквално Божествена светлина. Колнар, това е центърът около нас. Всичко видимо, т.е. физическия свят. Бог и Природата нямат периферия. Водеща роля играе Вътрешния близнак Ио, който отразява духовния свят и духовното развитие на човечеството. Онзи, който иска да се посвети да работи в Дух и Истина, за Божието дело, той недвусмислено получава поддръжка на Ио. Външният Близнак – Колмар, отразява и събира информация за промените във видимия свят и им влияе в зависимост от необходимостта за намеса в региона или света. Четвърто езеро отразява менталния свят на човека. То има и сложната задача – да изнася земни инициативи във вселената и да внася нови енергии от Трите Вселени – човешка, духовна и Божествена.
Петото езеро е „Бъбрека”. Истинското му име е „Махабур” или Големият и Силният. Това езеро има малко по-специално предназначение. Не само защото информацията, която съдържа в себе си и енергията с която работи, са безгранични, а защото отразява Причинния свят на земния човек и отговаря за изграждане на неговото причинно тяло – най-основното духовно тяло у човека.
Шесто езеро е Окото. В езотериката името му е Нел-Онтри. Сърцето е физически синоним на душата. В буквален превод, „Нел-онтри” означава Божественост в единичното. А то трябва да се слее с другата половина, а двете в Любовта. Това е езерото на Обичта към даден обект, единично човешко същество. Седмото езеро дава любовта към множеството, към всички и всичко разумно.

Шестото езеро е свързано с духовния или будически свят. То е езерото на пробудените за Обичта. От него се попада направо в Нирвана. Тук протичат огромните сили на ревността и завистта – антиподи на обичта. Трудно е тези адски енергии да се преработят, но това е функция на шестото езеро.
Седмото езеро е назовано от хората „Сълзата” /сълзата на Христос/. Космическото му име е Шемхаа, което означава Главата на Бога или буквално „глава с ореол”. То отразява Божествения Свят и съдържа информация за Трите Вселени. Крепи се на основните космически принципи – Любов, Мъдрост и Истина. Тук енергията вибрира с най-фината си вибрация. Човек, ако е подготвен, може да почувства хармонията в себе си и да познае съвършенството. Само ако е готов за това.
image
image
image
image
image
image

 Гласувай:
46
01. estirbg - Прекрасни са езерата - Божии творения,
09.03.2014 17:47
само не знам защо си ги оплела в езотериката, която е смъртоносната духовност на Луцифер....
цитирай
2. margiv - Благодаря ти!
13.03.2014 13:01
Научих много, прекрасен постинг!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kapchica1
Категория: Други
Прочетен: 247063
Постинги: 61
Коментари: 166
Гласове: 2433
Архив
Календар
«  Март, 2019  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031